Juni 2015

624.000 euro!

Harm Derk Tammeling
Harm Derk Tammeling

Het valt me nog mee dat dát het bedrag is dat de gemeente Ten Boer moet bezuinigen. Maar ondanks het feit dat er door sommige verenigingen wel even geslikt moet worden, zijn de voorstellen eigenlijk vrij geruisloos behandeld en aanvaard. We verwachtten tijdens de laatste commissievergadering wel tien insprekers, maar er was er geeneen. Dat komt waarschijnlijk ook omdat het college met wethouder Postma tevoren goede gesprekken heeft gehad met alle betrokkenen. En dan moet ik wel zeggen dat Postma er heel hard voor werkt. Daar kunnen we op vertrouwen. Ze is goed voorbereid, ze weet van wanten en tijdens de vergaderingen hoeft ze niet terug te vallen op haar ambtenaren op de tribune. Toen GroenLinks in het college kwam was ik sceptisch. Maar dat is weg. Ze bewijst zich! Dat geldt overigens ook voor de ambtenaren die telkens met het ministerie van Binnenlandse Zaken overleggen. De gemeente wil zoveel mogelijk geld van het Rijk lostrekken en het Rijk wil zoveel mogelijk geld terughalen. Daar is het Rijk heel rechtlijnig in. Dat botste best, maar inmiddels is er een respectvolle samenwerking. En het effect is daar: De leefbaarheid komt niet in het gedrang en dat is belangrijk!

De aardbevingsproblematiek staat ook vast op de agenda. Terecht, want ik hoor dat veel inwoners voor hun schade nog steeds van het kastje naar de muur gestuurd worden. Dan is het goed dat een burgemeester zich er publiekelijk voor inzet én zich verantwoordt. Nu stelt de overheid Hans Alders aan als stroman tussen het Rijk en de getroffen gebieden, maar dat mag er niet toe leiden dat burgemeesters monddood worden gemaakt omdat alles via Alders moet lopen. Dat laat Van de Nadort ook niet gebeuren.

Dan hebben we natuurlijk nog de herindelingsdiscussie, maar dat staat volgens mij op een laag pitje. Eerst de financiën rond en dan praten we daar weer eens over, lijkt me. Ja, ons college heeft heel wat voor de kiezen, maar slaat zich er tot nu toe geweldig doorheen.

Deel deze pagina...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef de eerste reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.