Mei 2014

Ik ga ‘t volgen

Harm Derk Tammeling
Harm Derk Tammeling

Ik ben net naar het afscheid geweest van PvdA-wethouder Stoel. Hij heeft 6 moeilijke jaren gehad, met de crisis en de consequenties van de grondaankopen. En nu, als het tij net dreigt te keren, houdt hij er mee op. Ik vond het jammer dat zijn eigen PvdA-afdeling zijn afscheid eigenlijk liet schieten. Alleen Yzebrand Dobma was er en aan het eind kwam ook Rita Pestman. Maar geen Marianne Meester, geen Jona van Keulen, geen andere af- delingsmensen of fractieleden. Dat kan niet! Stoel heeft zich 6 jaar hard ingezet voor de gemeente. Je kunt meningsverschillen hebben, maar bij een afscheid bén je er.

Maar Stoel was ook de wethouder van financiën. We moeten dus een nieuwe hebben. Wat mij betreft is René Stayen de enige die financiën goed in de vingers heeft. Maar hij heeft ook de eigenschap om mensen tegen zich in het harnas te jagen en dat heeft hem hier denk ik het wethouderschap gekost. Het botste eigenlijk direct met de andere partijen. Er waren er drie nodig voor een coalitie en er zijn twee wethoudersposten. Iedereen wilde een wethouder leveren behalve de PvdA. Maar die partij wilde niet gedogen. Dan kom je er dus niet uit. Tot het CDA het ging proberen. Toen wilde de PvdA wél gedogen en was het rond met CDA en GroenLinks. Ik was verrast dat de ChristenUnie niet zijn knopen telde. Peter

Rebergen komt net kijken en heeft geen ervaring. Hij had kunnen gedogen met Algemeen Belang en het CDA en kunnen afdwingen dat het beleid de komende jaren duidelijk geurde naar ChristenUnie. Hij had álles kunnen uitonderhandelen. Maar hij wilde persé, met zijn gebrek aan ervaring, wethouder worden van financiën. Eigenlijk kun je zeggen dat de grootste verliezer, de PvdA, de formatie heeft gewonnen. En Peter Rebergen heeft – namens de ChristenUnie – zijn eerste onderhandelingen verloren. Dáárom zit GroenLinks nu aan het stuur. Het zal mij benieuwen hoe Annie Postma het gaat doen als wethouder. Ik ga ‘t volgen.

Deel deze pagina...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef de eerste reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.