September 2016

Grote kans dat zwembad herindeling niet haalt

 

Harm Derk Tammeling
Harm Derk Tammeling

Eind september zit ik weer bij de raad. Ik heb de bode laten weten dat ik dan paraat ben. Ik maak me vooral zorgen over de perikelen rond het zwembad. Ik begreep dat er nu een groepje vrijwilligers is dat het zwembad in de benen houdt. Dat is hartstikke mooi, maar ik betwijfel of het allemaal te behappen is met vrijwilligers. Zwemonderwijs moet wel met gediplomeerde mensen gebeuren. Die verantwoordelijkheid kun je van vrijwilligers niet vragen. Eigenlijk zou het schoolzwemmen weer terug moeten komen. Dat levert dan weer structureel geld op. Nouja, het is financiering via een omweg…Maar een paar vrijwilligers die de kar willen trekken, dat is voor de langere termijn niet goed.

Of De Blinkert straks na de herindeling onder een Groningse begroting beter af is, betwijfel ik. Ook Groningen wil zwembaden sluiten. Zie eens die ellende met de Papiermolen, die klem zit in de reconstructie van de ringweg. Ik weet zeker dat de mensen ook buiten willen kunnen zwemmen. Een samenwerking met Bedum is dan aantrekkelijk. In de zomer het buitenbad en de zonneweide bij Ten Boer, en ’s winters naar het binnenbad in Bedum. Ik denk dat de mensen hier ook liever naar Bedum gaan dan naar Groningen en Kardinge. Maar het kan maar zo dat De Blinkert de herindelingsdatum niet haalt. Als de vrijwilligers de stekker eruit halen is het bad dicht. Gemeentelijke financiële steun is nodig, en dat is er niet.

En dan die Fietsroute Plus. Ik heb een paar jaar terug, bij de allereerste inloopbijeenkomst al aangegeven dat het fietspad te breed werd en dat twee meter meer dan genoeg is. Jammer dat dat punt de afgelopen paar jaar nooit is opgepakt. Ja, nu roepen ze dat weer, maar nu is het denk ik te laat. En wie doet straks het onderhoud? De gemeente? Of ligt de verantwoordelijkheid bij de boeren?

Deel deze pagina...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email