Frisse groenten in frisse soep

Ingrediënten

  • schenkel
  • bouillontabletten
  • rundergehakt
  • water
  • prei
  • ui
  • paprika
  • knolselderij
  • wortel
  • rijst of vermicelli
  • kruiden zoals lavas (maggiplant), peterselie en bieslook

Bereiding

Kook een bouillon van de schenkel in water met de bouillontabletten. Laat het minstens drie uur garen zodat het vlees van het bot valt. Haal de schenkel met het gare vlees uit de bouillon. Draai van het aangemaakte rundergehakt balletjes. Voeg die na de drie uur toe aan de bouillon. Snijd het gare vlees in stukjes en voeg die ook weer toe. Breng het geheel weer aan de kook. Snij de groenten en de maggiplant fijn en voeg die toe aan de bouillon. Laat het ruim 20 minuten garen. Voeg op het laatst de rijst of vermicelli toe. Vlak voor het opdienen fijngesnipperde bieslook en peterselie toevoegen. Niet meekoken.

Deel deze pagina...
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone