November 2016

“Draag je verlies eervol!”

 

Harm Derk Tammeling
Harm Derk Tammeling

Tot mijn groot genoegen zit ik weer op de raadstribune. Dat gaat heel best. Twee dingen vallen op: de laatste discussies over de Fietsroute Plus en de verzelfstandiging van zwembad De Blinkert.

Van alle mensen die ik spreek is 80% positief over het opknappen van het fietspad over de Stadsweg en 20% negatief. De gemeente had alleen al om procedurele redenen de vergunningen nooit kunnen weigeren. Wel vindt iedereen dat het best een meter smaller had gekund. Ook denk ik dat er te makkelijk wordt gedaan over de combinatie landbouwmachines en fietsers. Dat geeft nu al problemen en dat wordt straks alleen maar groter. Die veiligheid, en ook de voorrangssituatie straks bij de kruising met de Lageweg is wel iets om aandacht aan te geven. Ik rij daar elke dag rond en zie alles. Dat vandalisme van kort geleden, dat kan echt niet! Iemand verpestte het net gelegde beton. Het personeel van Schagen werd de dupe. Zij konden ’s avonds laat alles op eigen kosten herstellen, terwijl zij buiten de discussie staan. Ze voeren alleen maar een opdracht uit. Nu moesten ze beveiligers inschakelen om herhaling van het vandalisme te voorkomen. Die jongens bewaakten het traject in weer en wind, dag en nacht. Kijk, voor actievoerders heb ik begrip, maar als je verloren hebt, draag dat dan eervol!

Zoals bekend maak ik me grote zorgen over de verzelfstandiging van de Blinkert. Het is er nu door in de gemeenteraad, maar ik heb het idee dat men daarbij alleen maar die 100.000 euro bezuiniging in de kop had. De vrijwilligers krijgen  wel een bedrag voor de exploitatie maar ik denk dat dat nog moeilijk wordt. Met 20 vrijwilligers houd je dat bad echt niet de hele tijd open. Gediplomeerd personeel moet je aannemen en die kan je niet naar huis sturen in rustige tijden. Ik ben bang dat men dat onderschat.

Deel deze pagina...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email