Griesmeel

  • griesmeel11 liter (volle) melk
  • 100 gram griesmeel
  • suiker naar smaak
  • mespuntje zout
  • eventueel ei
  • bessensaus (bessensap met suiker, kaneel en aardappelmeel)

Breng de melk aan de kook. Voeg het griesmeel en het zout toe en breng het geheel weer aan de kook. Voeg eventueel de suiker en een geklopt ei toe. Zet de pan op een laag vuur en laat het tien minuten nagaren. Spoel een puddingvorm met koud water om. Giet de pudding in de kom en bestrooi het met een laagje kristalsuiker. Dat voorkomt vliesvorming. Laat minstens zes uur in de koelkast afkoelen. Maak een saus van bessensap door het sap te koken met een kaneelstokje. Leng het aardappelmeel met water aan en voeg het bij het kokende sap. Even weer opkoken en laten binden. Suiker naar smaak toevoegen en oplossen in de warme vloeistof.

Deel deze pagina...
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone