Basis recept poffert

  • poffert200 g bloem en 5 g droge gist of 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 2dl melk
  • 1 ei
  • mespuntje zout
  • naar smaak rozijnen en/of 1 a 2 appels
  • boter om de vorm in te vetten

Maak een dik beslag van het meel, de melk, het ei en het zout. Roer het stevig zodat het een glad en elastisch beslag wordt. Was de rozijen en schil de appels en snijd die in kleine stukjes. Voeg rozijnen en appel aan het beslag toe. Vet de vorm in. Giet het beslag in de vorm en laat het afgedekt in een uurtje rijzen. Gebruik je een pofferttrommel, laat de poffert dan in 1 1/2 uur au bain marie in een pan water koken. Poffert in de oven in een tulbandvorm krijgt een knapperig korstje bovenop. Ook kun je poffert in een wonderpan maken.

Geef er (gesmolten room-)boter bij en basterdsuiker of poedersuiker. Overgebleven poffert kun je in de koekepan opbakken.

Deel deze pagina...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email