Hartige poffert

poffertIngrediënten voor een kleine poffertpan:

  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 250 ml melk
  • 2 eieren (deze wordt dus iets rijker)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 kleine theelepel zuiveringszout
  • beetje zout
  • 125 gr spekjes
  • klein uitje
  • teentje knoflook
  • peper naar smaak
  • 100 gr geraspte kaas
  • 60 gr krenten
  • 60 gr rozijnen

Zet een pannetje op laag vuur, en bak de spekjes uit, hier in huis is dat wanneer ze mooi droog en rood bruin zijn. (+/- 15 min af en toe omroeren)

De spekjes uit het vet halen en in het achtergebleven vet even de uitjes met de knoflook bakken.

Dan:

Zorg  dat er een grote pan op het vuur staat, met water dat aan de kook is.

De hoeveelheid water is af te meten door de pan te vullen met water terwijl je de poffertpan in de pan tegen de bodem drukt. Het water moet ongeveer 80% van de poffertpan onder hebben. De deksel moet nog op de pan kunnen met de poffert pan met deksel er in.

Meng de melk met de bloem, zuiveringszout, zout vanillesuiker en de eieren tot een glad beslag.

Wanneer het beslag mooi glad is, beboter de poffertpan met een dun laagje boter en bestrooi eventueel met een beetje paneermeel. Zo voorkom je dat alles in het pannetje blijft plakken.

Het paneermeel veeg je zo van de poffert af als hij klaar is.

Dan heeft het beslag even tijd gehad om te rusten, een minuut of 10 is prima. Vervolgens voeg je de spekjes, uitjes met knoflook, (peper) de krenten, rozijnen en de geraspte kaas toe. Voorzichtig mengen.

Giet het beslag in de poffertpan, deksel op de poffertpan dicht maken, laat de poffertpan in het water zakken en dan de deksel op de pan. Zonder de deksel verdampt het water, en zal de poffert niet gaar worden.

Dan rustig 2 uur laten pruttelen. Hangt een beetje van de grootte af.

Deel deze pagina...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email