Sla: Een zomers hoofd- of bijgerecht

Ingrediënten

  • bladsla (rucola, spinazie of andijvie kan ook)
  • tomaat
  • rode ui
  • augurk/zilverui in zoetzuur
  • zoetzure rode biet
  • friszoete appel of rozijnen
  • olijven
  • paprika
  • gekookte peulvruchten of pasta
  • dressing van zuivel of olijfolie met peper en bieslook  Garneren met een gekookt eitje, walnoten of feta

Bereiding

Was de slabladen en scheur ze, snij en was de andijvie of was de spinazie- en rucolabladeren. Schud het overtollige water eraf. Kies de overige ingrediënten en let daarbij op de combinatie van kleur en smaak. Maak de salade steviger met peulvruchten of pasta als de salade een groter bestanddeel moet vormen van de maaltijd. Meng de tuinkruiden en/of gedroogde kruiden door de dressing en meng dit door de sla. Yoghurt combineert prima met olijfolie. Meng de dressing door de salade. Garneer de salade met ei, noot of kaas. Vers fruit kan ook heel goed. Let dan vooral op mooie contrasterende kleuren.

.

Deel deze pagina...
Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone