Gesmoorde aardperen

Gesmoorde-aardperen-met-tomaat-en-ui-1-Custommet tomaat en ui

  • 750 gr aardperen
  • 125 gr ui, zeer dun gesneden
  • 1 theel knoflook, gehakt
  • 2 eetl peterselie, gehakt
  • 175 gr romatomaten, uit blik, gehakt en met het vocht
  • 4 eetl olijfolie
  • peper uit de molen
  • zout

Schil de aardperen, was ze en snijd ze in stukken van plm. 2½ cm. Doe de olie en de ui in een braadpan en zet die op halfhoog vuur. Roer de knoflook erdoor. Voeg de peterselie toe, roer kort en voeg de tomaten met het sap toe. Roer alles door elkaar en laat op een laag vuur sudderen.
Doe na een kwartier de aardpeer, peper en zout erbij. Schep om en laat het nog eens een half uur tot drie kwartier sudderen. Tot de aardperen gaar zijn (prik er met een vork in).

U kunt dit gerecht een dag tevoren maken, maar slechts een keer opwarmen!

 

Deel deze pagina...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email