Hapje van gepofte aardpeertje

  • Hapje van gepofte aardpeertjesKleine aardpeertjes van ca 2½ cm diameter
  • appel- of perenstroop
  • evenveel blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • teentje knoflook
  • laurierblaadje(s); grof zout

Was de aardpeertjes, schrob ze desnoods schoon. Maar ze worden niet geschild. Droog ze. Kneus de laurier of snijd ze in reepjes. Hak het teentje knoflook zeer fijn – nou vooruit: de knoflookpers mag ook weer eens een keer. Hussel de aardperen met de olie, knoflook, laurier en leg ze in een schaal of op een bakplaat. Wat grof zout erover draaien.
Zet gedurende tja, oven- en aardpeerafhankelijk, een kwartier tot een half uur in een voorverwarmde oven op 190-2000 C.
Kijk af en toe of ze niet de neiging hebben tot scheuren en uitstulpen.

Uit de oven halen. Ze zijn nu vrij zacht. Even laten afkoelen. Blaadje basilicum eromheen en met een prikker vast zetten. Likje stroop erop. Klaar.

Deel deze pagina...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email