Taartje van aardpeer en champignons

Taartje van aardpeer en champignons

  • 250 g ricotta (een bekertje)
  • 4 eieren
  • 500 g aardperen
  • fikse bos platte (!) peterselie blad gehakt
  • 2 ui
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 500 g champignons schoongemaakt en in betrekkelijk kleine stukjes
  • peper en zout
  • hartig taartdeeg of bladerdeeg
  • olijfolie
  • paar handjes geraspte smaakvolle belegen kaas

Verhit de oven op 220o C. Schil de aardperen en snijd ze in pakweg ½ cm dikke plakken. Neem een koekenpan, verhit wat  olijfolie en bak de aardpeerplakken. Een minuut of vijf tot tien op matig vuur/ Voeg wat later de knoflook toe (als u die meteen meebakt, wordt die te bruin) en de paddestoelen. Flink omscheppen en even doorbakken. Klaar. Vuur uit. Ondertussen heeft u de taartvorm ingevet (of bakpapier), met deeg bekleed en tien minuten blind voorgebakken. En dus weer uit de oven hebt gehaald. In een ruime kom mengt u de ricotta met de 4 eieren. Gebruik desgewenst een mixer. Als het mengsel van aardperen in de koekenpan wat afgekoeld is, deze overhevelen in de kom. Mengen. En meng de peterselie er door. Flink wat peper erover malen en zout. Giet over in de taartvorm en bestrooi met de kaas. Bak gedurende een twintigtal minuten. Tot de bovenzijde goudbruin is en de taart stevig voelt.

Deel deze pagina...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email