Winterquiche

Winterquiche met aardpeer en wortelmet aardpeer en wortel

  • 1 preitje, in dunne ringen
  • 3 eieren; scheut melk
  • 10 medium aardperen, geschild en in plakjes
  • 1 winterwortel(tje), in niet te dikke schijven
  • 1 teen knoflook, in dunne plakjes
  • paar eetl peterselie, fijngesneden
  • 1 kleine pastinaak, in kleine blokjes
  • 2 verse chorizoworsten (of gedroogde)
  • grote lap deeg: hetzij bladerdeeg, hetzij deeg voor hartige taart
  • peper & zout
  • evt. scheutje olie

Verwarm de oven voor op pakweg 200-220o C. Vul de quichevorm met het deeg en bak het blind een tijdje voor. Wel de bodem goed doorprikken of her en der insnijden op lucht erdoor te laten.

Braad de worsten door ze in de koude braad-/koekenpan mee op te warmen. Als ze gaar zijn, eruit nemen en af laten koelen. In plakjes snijden. (Een droge chorizo kan ook, snijd dan naar eigen inzicht wat dunne plakken.)

Het meeste vet van de verse chorizo gieten we af – heeft u droge worst gebruikt, doe dan een scheutje olie in een stevige pan – en we smoren de groenten eventjes. Niet te lang en goed omscheppen. Dit gebeurt zo ongeveer terwijl het deeg wordt voorgebakken.

Neem de voorgebakken quichebodem uit de oven als deze een beetje begint te bruinen. Verspreid de groeten erin. Verdeel de plakjes chorizo erover/erin en druk wat aan. In een kom klopt u de eieren los met wat melk. Peper en zout erdoor en giet het over de quiche, zodat het mooi verdeeld wordt. Verdeel de peterselie er over. Eventueel nog met een spatel of zo wat indrukken. Bak nog 20 minuten in de oven.

Deel deze pagina...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email