Puree van koolraap

En zoete aardappelen

Puree van zoete aardappelen en koolraap

  • 1 kg zoete aardappelen (ongeveer 3)
  • 500 gram koolraap (=1 stuk)
  • 6 teentjes knoflook, gepeld (optioneel)
  • 3 eetlepels boter
  • 1/2 kop plantaardige of kippenbouillon
  • 2 theelepel verse tijmblaadjes
  • zout en peper naar smaak

Hak groenten in brokken. Doe aardappelen, koolraap, en knoflook in een grote pan.
Voeg 1 liter water toe. Breng aan de kook, zet het vuur tot medium en laat sudderen tot de groenten gaar zijn (ongeveer 10-12 minuten).
Giet af. Stamp met een stamper voor een groffe structuur, of pureer met een staafmixer voor een gladde structuur. Voeg boter, bouillon, tijm, zout en peper toe.

Deel deze pagina...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef de eerste reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.