Koolraapsoep

Koolraapsoep

  • 1 kg koolraap
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • mespunt gemberpoeder
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 l groentebouillon
  • 1 rode paprika
  • 2 dl room
  • zout, peper
  • 3 eetlepels gehakte peterselie

Schil de koolraap dik en snij haar eerst in plakken en daarna in stukjes. Schil en snipper de ui en het teentje knoflook. Bak de ui in de olie glazig en voeg het knoflook en de koolraap toe. Bak even mee en voeg dan de kerrie en gemberpoeder toe met de bouillon. Breng alles aan de kook en laat zachtjes 30 minuten koken. Pureer de helft van de soep. Snij de paprika in stukjes en doe ze in de soep. Laat nog 5 minuten zachtjes koken en voeg dan de room toe met zout en peper naar smaak. Bestrooi de soep op het laatst met de gehakte peterselie.

Deel deze pagina...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef de eerste reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.