Koolraapstamppot

Koolraapstamppot

  • 750 gram kruimig kokende aardappelen
  • plm. 500 gram koolraap
  • 2 flinke uien
  • 250 gram mager gerookt spek
  • 1 eetlepel boter of olie
  • in reepjes
  • 1 flinke eetlepel stroop of honing
  • 125 ml zure room
  • 2 theelepels tijm
  • zout, peper,
  • nootmuskaat

Groenten schoonmaken en in reepjes of blokjes snijden. Aardappelen schillen en in kleine stukken snijden. Uien schoonmaken en in niet te smalle ringen snijden. Olie of boter in de koekenpan verhitten. Spek hierin op niet al te hoog vuur knapperig bakken. Gesneden uien toevoegen en rustig meebakken tot lichtbruin.Aardappelen samen met de koolraap plm. 20 minuten koken in niet teveel water met zout. Afgieten en even droogstomen. Zure room toevoegen en er een grove stamppot van maken met de pureestamper. Op smaak maken met stroop of honing, peper, zout en nootmuskaat. Grootste deel van het spek en de gebakken uien door de stamppot roeren. Rest van de spek en uien op het bord over de stamppot verdelen.

Deel deze pagina...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef de eerste reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.