Koolrabi cremesoep

  • cremesoep1 eetlepel olijfolie
  • 1 koolrabi, in kleine blokjes
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • ½ theelepel majoraan
  • 500 ml melk
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 2 eetlepels kaascroutons
  • 1 takje basilicum, fijngeknipt

Verhit de olijfolie en schep de koolrabi erdoor. Voeg de knoflook en de majoraan toe en bak de koolrabi ca. 3 minuten op een heel zacht vuur. Voeg de melk en het bouillontablet toe en kook de koolrabi in ca. 5 minuten zachtjes gaar. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in twee borden en strooi de kaascroutons erin. Strooi het basilicum erover.

Deel deze pagina...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email