Koolrabi crostini

  • koolrabicrostini3 koolrabi, schoongemaakt
  • 1/2 baguette, in sneetjes en tot toast gebakken
  • citroen, gesneden in flinterdunne plakjes
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 2 sjalotjes, in dunne plakjes
  • olijfolie om te bakken
  • 1 grote teen knoflook
  • 8 blaadjes verse basilicum
  • 8 blaadjes verse rozemarijn
  • 4 takjes verse peterselie, stengels verwijderd
  • 2 takjes verse tijm
  • snufje zeezout
  • 12 kalamata olijven, ontpit en in dunne plakjes gesneden
  • verse mozzarella, gesneden in plakjes

Dip plakjes citroen in suiker, dan bakken in hete olijfolie tot ze goudbruin zijn, ongeveer 45 seconden per kant. Haal uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Bak sjalotjes in olijfolie onder voortdurend roeren tot ze krokant en goudbruin, ongeveer 5 minuten. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Wrijf toast in met gehalveerde knoflook.
Hak kruiden met een snuifje zeezout en eetlepel olijfolie tot een pasta. Besmeer toast met kruidenpasta..
Beleg met olijvenplakjes, geroosterde koolrabi en mozzarella.
Plaats crostini onder de grill tot mozzarella goudbruin is en borrelt.
Plaats op de crostinis een krokant schijfje citroen en wat krokante sjalotten. Besprenkel met olijfolie en serveer direct.

Deel deze pagina...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email