Koolrabi-lasagne met zalm

  • zalm2 uien, gesnipperd
  • 20 g boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 600 ml melk
  • 300 ml slagroom
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels verse dille, fijngehakt
  • 2 koolrabi’s, geschild en in dunne reepjes
  • 12 voorgekookte lasagnevellen
  • 400 g gerookte zalm, in plakjes
  • 100 g jong belegen kaas, geraspt

Fruit de ui in de boter. Roer de bloem erdoor. Voeg onder voortdurend roeren de koude melk en room toe. Breng met zout, peper en citroensap goed op smaak. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Voeg de dille toe. Leg de reepjes koolrabi even in kokend water en laat uitlekken. Verdeel wat van de saus over de bodem van een ovenschaal. Leg hierop vier lasagnevellen, daarop reepjes koolrabi en plakjes zalm. Verdeel hierover weer saus en vervolgens opnieuw lasagnevellen, koolrabi en zalm. Voeg de resterende vier lasagnevellen en de rest van de saus toe. Bestrooi met kaas en bak de lasagne onafgedekt 40-50 minuten in de oven op 180-200 °C.

Deel deze pagina...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email