Meiknolletjes en zuurkool

  • 2 meiknolletjesMeiknolletjes en zuurkool
  • 1 grote aardappel, kruimig
  • pakje zuurkool
  • plakjes spek en bakje spekreepjes
  • geraspte geitenkaas of geraspte oude kaas
  • 1 appel
  • handvol rozijnen
  • broodkruimels van speltmeel of een mix van speltmeel en speltvlokken
  • olijfolie
  • zout en peper
  • gember
  • kookroom of boter

Schil de meiknolletjes en de aardappel. Snijd ze in grote stukken en kook ze voor ongeveer 20 minuten. Schil de appel, snijd ze in plakjes en rol ze in een plakje spek.
Doe de helft van het pakje zuurkool in een schaal (eerst vocht afgieten). Strooi de rozijnen er door heen en voeg een theelepel gemberpoeder of kleingesneden verse gember toe. Roer door elkaar. Strooi over de zuurkool een klein laagje broodkruimels of een mix van speltmeel en speltvlokken. Strooi hierover de kaas. Leg de appelrolletjes op de zuurkool in de schaal en besprenkel het geheel met wat olijfolie. Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten. Bak ongeveer een half bakje spekreepjes.
Wanneer de aardappel en meiknolletjes gaar zijn, giet je ze af en doe je ze in een kom. Voeg naar smaak zout en peper toe en een beetje boter of kookroom. Mix het geheel tot een puree met een staafmixer. Schep de gebakken spekjes hier doorheen.
Schep de aardappelpuree op een bord, en schep hieroverheen de zuurkool. Leg bovenop een aantal appelrolletjes.

Deel deze pagina...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef de eerste reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.