Meiknolletjessoep

Een Nederlandse variant:Meiknolletjessoep

  • 250 g meiknolletjes (of koolrabi’s)
  • 2 aardappels
  • 2 eetlepels rijst
  • 1 liter bouillon
  • 1 kleine ui
  • peper en zout

Schil de knolletjes en snij ze in blokjes, aardappels idem. Snipper de ui. Breng de bouillon aan de kook, voeg als hij kookt de knolletjes, aardappels, ui en rijst toe. Kook het geheel op zacht vuur tot alles goed gaar is (20 minuten). Proef af op smaak en voeg zout, peper en eventueel een kneepje citroensap naar smaak toe. Als voorgerecht bij een maaltijd of als lunchgerecht met brood. Ook lekker is om op het laatst wat blokjes gekookte ham toe te voegen.

Een Arabische variant:

  • 500 g meiraap
  • 100 g basmati rijst
  • 200 g lamsgehakt
  • 2 grote uien
  • 50 g spliterwten
  • 1/2 theelepel geelwortel
  • 100 g verse of 2 tl gedroogde munt
  • plantaardige olie, zout, zwarte peper

Meng gehakt met geraspte uien, zout en zwart peper. Vorm kleine ballen en braad in olie bruin. Voeg 4-5 glazen heet water toe, de spliterwten en kook over middelmatige hitte voor ongeveer 10 minuten. Was meiraap en rijst. Schil raap en snijd het in stukken. Voeg beide aan de ash toe. Voeg ook geelwortel, zout en zwarte peper toe. Vermeng goed en sudder over lage hitte voor ongeveer 15-20 minuten onder af en toe roeren. Indien je verse munt gebruik, spoel en hak fijn. Bak munt in olie op middelmatige hitte 2-3 minuten.

Deel deze pagina...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef de eerste reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.