Meiraapjes

Uit de oven

  • 800 g meirapen (meiknollen)Meiraapjes uit de oven
  • 8 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook (ongepeld)
  • 15 g dille (bakje 15 g)
  • 10 peterselie (zakje 30 g)
  • 13 g bieslook (bakje 25 g)
  • 3 el gedroogde dragon
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 75 g feta

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de meirapen en verwijder met een scherp mes het loof en de wortels. Halveer de rapen en snijd de helften in plakken van 2 cm. Doe in de ovenschaal. Besprenkel de meiraap met 2 el olie en voeg de ongepelde knoflooktenen toe. Bestrooi met peper en eventueel zout, schep om en bak de meiraap in ca. 45 min. in de oven gaar. Schep halverwege om. Houd 2 takjes dille apart. Snijd de rest van de dille, de peterselieblaadjes en de bieslook fijn en doe met de dragon en de rest van de olie in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de helft van het rasp en 2 el citroensap toe aan de kruidenolie in de kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Pel de tenen knoflook en doe met de meiraap in de kom met kruidenolie. Meng de olie en raap door elkaar. Verdeel de meiraap over een schaal en verkruimel de feta erboven. Garneer met de rest van de dille en de rest van het citroenrasp.

Deel deze pagina...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef de eerste reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.