Shalgam masala

  • 2 el olieShalgam masala
  • 1 tl nigellazaadjes
  • 1 groene chilipeper fijngesneden
  • 1/2 tl fijngesneden gemberwortel
  • 300 g meiknolletjes in vieren
  • 1 tl gemalen geelwortel (kurkuma)
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1 tl gemalen korianderzaadjes
  • 1 tomaat fijngesneden
  • circa 1/2 tl zout
  • 1/4 tl garam masala of kerriepoeder
  • 1 el fijngesneden korianderblaadjes
  • 5 g gemberwortel in hele dunne reepjes (julienne)

(In plaats van meiknolletjes kan er ook koolrabi of zelfs koolraap gebruikt worden)

Verhit de olie in een braadpan, voeg nigella, chilipoeder en fijngesneden gember toe en roerbak 1-2 min. tot de zaadjes springen in de pan. Voeg de meiknolletjes, geelwortel, chilipoeder en korianderzaad toe en schep alles op laag vuur 3 min. om. Voeg tomaat en wat zout toe en laat de meiknolletjes afgedekt op zacht vuur gaar worden in 8-12 min. Bestrooi het gerecht met de garam masala, korianderblaadjes en reepjes gember.

Deel deze pagina...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef de eerste reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.