Hutspot met pastinaak

hutspot

  • 800 g pastinaak (drie dikke)
  • 5 uien, gesnipperd
  • 800 g aardappels
  • 600 g gekookte rode linzen
  • 250 g magere spekbrokjes
  • klontje boter
  • 1 theel. gemalen koriander
  • peper en zout

Kook de linzen en giet ze af. Schil de pastinaken, snij ze in blokjes. Schil de aardappels, snij ze in blokjes. Kook de aardappels – en wat later de pastinaken erbij – in ca 15 minuten gaar. Stoof de ui glazig met een klontje boter en de spekjes erbij. Doe de linzen erbij om ze warm te houden. Giet aardappelen en pastinaak af. Met stamper een stamppot maken. Roer mengsel ui, spek, lizen met de koriander erdoor. Op smaak brengen met peper en zout.

Deel deze pagina...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef de eerste reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.