Pasta met pastinaak

Pastaen pancetta

  • 450-500 gr tagliatelle
  • 12 plakken pancetta (of bacon)
  • 2 tenen knoflook, (gepeld en) fijngehakt
  • 3 handen Parmezaansse kaas, geraspt
  • 4 fikse klonten boter
  • 1 hand verse rozemarijn of tijmblaadjes of bonenkruid
  • 2-4 pastinaken (afhankelijk van dikte, maar beter meer dan te weinig) geschild en in dunne reepjes gesneden

Neem een ruime koekenpan. Smelt de helft van de boter en bak de plakjes pancetta iets uit. Zet parallel het water voor de pasta op. Voeg de reepjes pastinaak en knoflook toe aan het spek. Doe de kruiden erbij. Bak/stoof op laag tot middel vuur terwijl u de tagliatelle kookt. De pastinaakreepjes moeten gaar/zacht zijn. Eventueel een scheutje water toevoegen. Giet de pasta af, bewaar een kopje water.
Meng de pasta met de inhoud van de koekenpan. Roer de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. En als het te kleverig is, wat van het kookwater erdoor roeren.

Deel deze pagina...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef de eerste reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.