Pastinaak-aardpeersoep

Pastinaak-aardpeersoepUiencompote:

  • scheut olijfolie
  • 25 g boter
  • 1 theel. suiker
  • 4-5 uien dun gesneden
  • scheut balsamico azijn

Soep:

  • 1 eetl. olijfolie
  • 15 g boter
  • 1 ui grof gehakt
  • 2 theel. gedroogde tijmblaadjes
  • 2 tenen knoflook grof gehakt
  • 675 g aardperen geschild en in plakken gesneden
  • 675 g pastinaken geschild en in plakken gesneden
  • 2 eetl. vloeibare honing
  • 850 ml kippenbouillon (gevogeltebouillon/groentebouillon)
  • peper en zout
  • 220 ml double cream

Voor de garnering:

  • 50 g crème fraîche, evt. wat kervel

Maak eerst de uiencompote . Verwarm langzaam de olie, boter en suiker in een ruime bakpan. Voeg ui toe en wat balsamico azijn. Kook het in, tot het goudgeel is.

Nu de soep. Verhit de olie en boter in een grote soeppan of kasserol. Voeg de ui, tijm, knoflook, aardpeer, pastinaak en honing toe en bak het op middelhoog vuur tot het wat begint te bruinen. Regelmatig omscheppen. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook voor plm. 10 minuten – of tot de groenten gaar zijn. Haal de pan van het vuur. Maak het geheel met een staafmixer, blender of keukenmachine vloeibaar. Voeg de double cream toe (of kookroom), breng op smaak met peper en zout.

Doe een schep uiencompote in het soepbord, schenk de soep eromheen (en uiteindelijk over) en garneer met een theelepel crème fraîche en een takje kervel.

Deel deze pagina...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email