Pastinaaksoep

met prei en peterselie
Pastinaak-prei-peterseliesoep

  • 3 stevige preien wit/lichtgroen in dunne ringen
  • 750 g (500 g netto) pastinaak in blokjes
  • klontje boter
  • scheut olijfolie
  • 2 repen citroenschil
  • 1 liter kippe- of groentebouillon
  • veel (ca. 50 g) grof gehakt platte peterselieblad, fijne krul voor garnering
  • 2 eetl citroensap
  • peper en zout naar smaak

Smelt de klont boter op middelhoog vuur. Doe de prei erbij, schep een paar maal om en zet het op het kleinste pitje met het deksel op de pan. De prei wordt nu zachtjes gesmoord – ze mag dus niet bruin worden. Als de prei zacht is, de pastinaakblokjes erbij doen. Scheut olijfolie en nog wat omscheppen. Dan de bouillon en citroenschillen erbij doen. (Met een dunschiller schilt u van een citroen van top tot teen twee mooie repen schil. Dan zit er vrijwel geen wit aan, want wit maakt bitter.) Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken. Een half uur of langer, tot de pastinaakblokjes zacht zijn. Vis de twee repen citroenschil eruit. Doe de peterselie erbij en pureer de soep goed. Doe terug in de pan, roer citroensap erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in borden of kommen en strooi er nog wat peterselie over.

Deel deze pagina...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef de eerste reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.