Quiche met pastinaak

Quiche

  • 2 eetl. boter, en om in te vetten.
  • 225 g pastinaak
  • 175 g kleine winterwortel
  • 125 g middelgrote aardappelen
  • 100 g fijn droog broodkruim
  • 100 g fijn gemalen of geraspte licht belegen kaas
  • 1 ei
  • 2 dl bekertje slagroom
  • 1/2 dl melk
  • 2 eetlepels fijn gesneden peterselie
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden.Vet een springvorm (20 cm doorsnee) in met royaal boter. Schrap de pastinaak en de wortelen en schil de aardapplen. Was ze. Snijd alle groentenen aardappelen in zeer dunne plakjes. Meng het broodkruim met 50 gram kaas. Bestrooi de vorm met de helft van de broodkruimmengsel. Verdeel de helft van de groente en aardappelen over de bodem van de vorm. Strooi 25 gram kaas erover. Bedek dit met de rest van de groente en aardappelen. Strooi de rest van de kaas erover. Klop het ei los met de slagroom, de melk, peterselie ,zout en peper. Giet dit langzaam over de groenten. Duw met een vork de groenten en aardappelen uit elkaar, zodat het mengsel er goed tussen loopt. Strooi de rest van het kaasmengsel erover. Snijd er botervlokjes over. Bak de quiche een richel onder het midden van de oven in 45 min. gaar. Dek de quiche na 30 min af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin is.

Deel deze pagina...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef de eerste reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.